De Crowley Tarot - Evelin Bürger & Johannes Fiebig
  • De Crowley Tarot - Evelin Bürger & Johannes Fiebig

De Crowley Tarot - Evelin Bürger & Johannes Fiebig

De Crowley Tarot - Evelin Bürger & Johannes Fiebig
In dit boek wordt de symboliek van de afbeeldingen van de Crowley-tarotkaarten nauwkeurig onder de loep genomen en komen de auteurs tot een aantal ontdekkingen met betrekking tot de achtergrond van dit mysterieuze tarotspel, die tot op heden niet of nauwelijks bekend waren.

Schors uitgeverij
€ 14,90
Gratis verzending vanaf 20 Euro (binnen NL)
Op voorraad

Nog 1 beschikbaar

9789063787271
Aantal

De Crowley Tarot - Evelin Bürger & Johannes Fiebig

De Crowley Tarot - Evelin Bürger & Johannes Fiebig

€ 14,90

Meer informatie

De Crowley-tarotkaarten, samengesteld en ontworpen door Aleister Crowley en Lady Frieda Harris, behoren - samen met de tarotkaarten van Arthur Edward Waite en Pamela Colman Smith - tot de meest bekende en gebruikte tarotkaarten ter wereld. In dit boek wordt de symboliek van de afbeeldingen van de Crowley-tarotkaarten nauwkeurig onder de loep genomen en komen de auteurs tot een aantal ontdekkingen met betrekking tot de achtergrond van dit mysterieuze tarotspel, die tot op heden niet of nauwelijks bekend waren.

Zo ontdekten zij dat de alom bekende ondertitels (namen) van de kaarten niet overeenkomen met de betekenis die Aleister Crowley voor ogen stond toe hij het spel ontwierp. Deze ondertitels waren namelijk al veel eerder (in 1912) door Crowley - toen hij nog lid was van de Loge van de Golden Dawn - geopenbaard en als richtlijn voor tarotduiding in algemene zin bedoeld.

Toen zijn tarotspel in 1943 verscheen had Crowley reeds lang gebroken met het oude systeem van de Golden Dawn. Uit nostalgische, maar ook ironische overwegingen heeft hij de basis-ondertitels aan dit Nieuwe Spel gegeven. Het Crowley-tarotspel is hiermee één van de eerste tarotspelen waarop duidingsbegrippen worden afgebeeld. Tot op heden heeft men deze duidingsbegrippen als vanzelfsprekend beschouwd, zonder daarbij in detail naar de afbeeldingen op de kaarten te kijken.De auteurs zijn er in geslaagd het Crowley-tarotspel te voorzien van een niet alleen bredere, maar vooral ook inzichtelijker interpretatie. Met behulp van (o.a.) belangrijke aantekeningen bij het werk van Aleister Crowley en de psychologische achtergronden van zijn magie zijn zij tot een fascinerend en veelzijdig beeld van de symboliek van de Crowley-tarotkaarten gekomen.

De Weg der Verandering kan dan ook als een nieuwe, unieke inwijding in de symboliek van de Crowley-tarotkaarten worden beschouwd; door de vele nieuwe inzichten is het niet alleen voor de beginner, maar ook voor de gevorderde ?tarottist? van grote betekenis.

De Crowley Tarot nauwkeurig onder de loep genomen: ontdekkingen die tot op heden nauwelijks bekend waren

De Crowley Tarot - Evelin Bürger & Johannes Fiebig
Boek met 240 bladzijden
ISBN:
9789063787271
Nederlandstalig boek