Wicca Symbool stenen bergkristal
 • Wicca Symbool stenen bergkristal
 • Wicca Symbool stenen bergkristal

Wicca Symbool stenen bergkristal

Wicca Symbool stenen bergkristal
Mooie handgemaakte wicca bergkristal stenen met symbolen. Elk steen symboliseert een betekenis.

€ 21,50
Gratis verzending vanaf 20 Euro (binnen NL)
Dit artikel is bestelbaar
EW 179201 / 16443
Aantal

Wicca Symbool stenen bergkristal

Wicca Symbool stenen bergkristal

€ 21,50

Meer informatie

Door de eeuwen heen gebruikten wicca beoefenaars en heksen symbolen voor rituelen, betoveringen en ceremonies.

De betekenis van de zes symbolen zijn:

 • De vijfpuntige ster
  De vijfpuntige ster binnen een cirkel is het meest gebruikte ‘Pagaanse’ symbool, en wordt gebruikt om zich te vereenzelvigen als Pagaan of Wicca beoefenaar. De vijf punten staan voor de vier elementen plus de Ether (de geest), waarbij de cirkel hen alle verbindt. Een vijfpuntige ster zonder cirkel wordt ook een pentagram genoemd, dus niet een pentakel. In de numerologie staan de vijf punten voor het aarde-element en dat kan gebruikt worden als een aarde-symbool op een altaar.
 • De drievoudige maan
  De drievoudige maan is een godinnensymbool dat de Maagd, Moeder en de Kroon vertegenwoordigt als de wassende, volle en afnemende maan. Wordt ook in verband gebracht met vrouwelijke energie, het mysterie en paranormale vermogens. Je ziet dit symbool vaak op hoofd versiersels, vooral die door de hogepriesteres worden gedragen.
 • Het Ankh symbool
  Het Ankh symbool voor ‘eeuwig leven’. Dit symbool is een hiëroglyfe dat veelvuldig voorkomt op sculptuur uit het oude Egypte, vaak in de hand gehouden door goden en farao’s, als teken van het heersen over het leven, dus onsterfelijkheid. Op deze afbeeldingen wordt het symbool bij de ‘steel’ vastgehouden, niet aan de basis. De ankh is een populair symbool bij de Paganen, en dat zou kunnen door de gelijkenis met een christelijk kruis, waardoor de Ankh minder schokkend overkomt dan bijvoorbeeld het pentagram.
 • De Triskele (driearmig /benig symbool of spiraal)
  De hier gebruikte is heel eenvoudig als primaire vorm van het symbool. De triskele is een Keltisch symbool en staat voor de kracht van leven en wedergeboorte. Het combineert de spiraal (vaak gebruikt om de cyclus van leven en door uit te beelden) en de 3 als heilig getal, zoals we zien in de fasen van de drievoudige godin.
 • De spiraal
  In spirituele termen kan de spiraal staan voor het pad dat leidt vanuit het buitenbewustzijn (materialisme, naar buiten gericht zijn, ego) naar het naar binnen gericht zijn (verlichting, de essentie, Nirvana, kosmisch bewustzijn). De beweging tussen de innerlijke (intuïtie, het immateriële, ongrijpbare) wereld en de uiterlijke (materie, het gemanifesteerde) wereld wordt uitgebeeld door de spiralende archetypische ringen; de evolutie van de mensheid, zowel op een individuele als collectieve schaal. Als wij ons duidelijker bewust zijn van wat de spiraal betekent kunnen wij mediteren over het voorkomen ervan in de natuur om ons heen.
 • Het symbool Gehoornde God
  Het symbool Gehoornde God wordt vaak over het hoofd gezien in Wicca, omdat mensen lijken te geloven dat Wicca een 'Godinnen religie' is. Hoewel dit in sommige gevallen (de traditie van Dianische Wicca) waar kan zijn, is een van de belangrijkste principes van Wicca de balans tussen alle dingen: licht/donker, haat/liefde, negatief/positief, kelk/zwaard en Godin/God.

Bergkristal geeft een helder tot vooruitziend blik. Bergkristal is zuiverend en zeer geschikt voor healings of energetisch werk.

Wicca Symbool stenen bergkristal
Inhoud: set van 6 bergkristal stenen
Afmeting stenen: ongeveer 3.3cm x 2.3 cm
Het product wordt geleverd in een fluwelen tasje.

Het geleverde product kan qua vorm iets afwijken van de getoonde afbeelding!

Disclaimer: Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken. Hoewel we op deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieder gezondheid ten goede zou kunnen komen, is het niet bedoeld om medische hulp buiten te sluiten. Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij uw arts!